Voorbeeld 7 van een slechte bruiloftspeech

De man in dit filmpje had een plan… en dit plan werkte niet. Op zich is het een goed idee om een thema in je speech te verwerken, en deze man heeft aardig wat voorbereidingswerk in zijn speech gestopt. Hij heeft historische feiten opgezocht, quotes erin verwerkt, en het thema ‘plannen’ gehanteerd als rode draad. Maar toch…. is dit een slechte bruiloftspeech. Helaas heeft deze man het thema iets te ver doorgetrokken. Hij draaft te lang door over alle ‘plannen’  en vergeet dat deze speech eigenlijk om het bruidspaar moet draaien. Dit is geen speech die gegeven had moeten worden op de bruiloft van zijn zoon en schoondochter. Zonde...

Wat kun je hiervan leren:

  1. Zorg ervoor dat de speech om het bruidspaar draait. Quotes, thema’s of verhalen zijn perfect om in een speech te verwerken, mits ze je speech versterken en het bruidspaar in het middelpunt zetten.
  2. Vraag hulp als je het moeilijk vind. Deze man had echt hulp moeten inschakelen, want hij heeft het wel geprobeerd… maar met een beetje begeleiding had dit ZOVEEL beter kunnen zijn. Dat is erg jammer!
  3. Let op als je een glas heft… dit moet het einde van je speech zijn! Toost nooit halverwege en probeer niet nog een alinea van je speech te geven ná je toost. In het filmpje zie je ook de verwarring bij de gasten, en de spreker verloor toen ook de controle over zijn speech.