Voorbeeld 2 van een geweldige bruiloftspeech

Kijk dit filmpje voor een geweldige "vader van de bruid" speech. Het filmpje is weer een geweldig voorbeeld van iemand die vanuit zijn hart spreekt. De vader begint zijn speech met de quote: “It takes a village to raise a child”. Een hele mooie quote om mee te beginnen. De speech is extra krachtig omdat de quote ook weer terugkomt in de afronding van de speech. Daarnaast zie je dat de vader zijn speech goed heeft geoefend. Je ziet dat hij deze helemaal heeft uitgeschreven, maar hier hoeft hij tijdens het speechen amper gebruik van te maken. Hij gebruikt het als een back-up. Hij kijkt 1 keer, en dat is totaal niet storend voor zijn verhaal.

Wat kun je hiervan leren:

  1. Een sterke opening is goud waard. De vader opent met een quote, welke hij op een goede manier gebruikt in zijn speech. Hij gebruikt de quote weer aan het eind van zijn speech; op deze manier is zijn verhaal ‘rond’.
  2. Maak geen excuses aan het begin van je speech. In presentatieland is dit 'not done'. Ook niet als het als grapje is bedoeld.
  3. Spreek vanuit je hart, en maak echt contact met de bruid en bruidegom terwijl je spreekt. Dit hoef je niet van een blaadje te lezen… omdat het uit je hart komt.