Voorbeeld van een geweldige bruiloftspeech

Deze getuige geeft een geweldige bruiloftspeech. Het is een vrij traditionele getuige speech; een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten. Misschien is het iets te Amerikaans voor Nederlandse begrippen, maar ja… het is een Amerikaanse bruiloft. Er zitten elementen in deze speech waar je veel van kunt leren! Ten eerste start de getuige zijn speech op een leuke en luchtige manier. Hierdoor kan iedereen zijn verhaal kan volgen. Ten tweede gebruikt hij goede persoonlijke anekdotes en spreekt echt vanuit zijn hart. Tot slot is zijn speech niet te lang, en heb je duidelijk door wanneer hij gaat afronden.

Wat kan je hiervan leren:

  1. Als je anekdotes gaat gebruiken, doe het dan op deze manier. Vertel gemakkelijk te volgen verhalen, en geen obscure verhalen die alleen jij en de bruid(egom) begrijpen.
  2. Geef je speech volledig uit je hoofd. De getuige heeft hier veel tijd en energie in gestoken, en zoals je ziet was dat zeker de moeite waard!
  3. Sta stil. Ga niet wiebelen over het podium zoals deze getuige deed. Probeer op 1 plek te blijven staan, dat is altijd beter dan heen en weer bewegen tijdens een speech.