Voorbeeld 6 van een slechte bruiloftspeech

In dit filmpje zie je nog zo’n bruiloftspeech gegeven door een getuige die te veel heeft gedronken. Hij weet de volgorde van zijn speech niet, en hij weet niets te vertellen over de anekdotes. Zelfs de bruidegom begint te roepen dat hij moet stoppen. Linda en ik zouden het vreselijk hebben gevonden als iemand op deze manier had gespeecht tijdens onze bruiloft. Het is kwetsend als je op zo'n manier op de mooiste dag van iemands leven speecht!

Wat kun je hiervan leren:

  1. Drink niet te veel! Drank helpt je niet met het geven van een speech. Ook al heb je je goed voorbereid, als je van tevoren te veel drinkt is de kans groot dat je dit alles voor niets hebt gedaan... Door alcohol wordt je minder helder, kom je minder goed uit je woorden en wordt je vergeetachtiger.
  2. Nogmaals: drink niet te veel! Er is geen persoon op aarde die beter speecht als ze dronken zijn. De enige mensen die dat denken… zijn de dronken mensen zelf!
  3. Drink maximaal 1 glas alcohol voordat je speecht. Je hebt de hele avond daarna nog om te drinken. Verpest de dag van het bruidspaar niet.